Tanımlar

MÜŞTERİ TANIMLARI

Ana Menü -> Tanımlar menüsü -> Müşteri Tanımları

Tanımlar menüsünde gördüğünüz bütün tablolar analyst yazılımlarının kullanımı esnasında ihtiyaç duyacağınız yardımcı tablolardır. Bu tablolar ; müşteri adresinin girilmesi esnasında örneğin şehir Ankara ise “AN” yazıldığında devamı otomatik tamamlanarak “ANKARA” haline gelir. Rapor ve analizlerde, verilerin kategorize edilmesinde kullanılır.

İlgi : Müşteri, CRM kaydının açılışı ve CRM çalışmaları.

Müşteri Grupları

Müşteri grupları adından anlaşılacağı gibi müşterilerinizi gruplara ayırmanızı sağlar.  Onbinlerce müşteri ve/veya CRM kaydı olan bir işletmenin özellikle CRM çalışmaları esnasında müşterilerini gruplara ayırarak işlem yapması gerekeceği düşünülmektedir. Satıcılar, Tedarikci, Servis, Market, Banka, ABC Müşterisi, Oteller, Sigorta, ABC Firmasının Bayileri gibi ihtiyacınıza göre grup kodları oluşturarak müşteri veya CRM kaydının açılışında kullanabilirsiniz . CRM ve müşteri analiz ve raporları, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Sektörler

Müşteri / CRM kartında sektör bilgisinin doldurulması için kullanabilirsiniz. Bilişim, Otomotiv, Turizm, Denizcilik gibi. CRM ve müşteri analiz ve raporları, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Meslek Grupları

Müşteri / CRM kartında meslek bilgisinin doldurulması için kullanabilirsiniz. Yazılımcı, Mekanik, Doktor, Kaptan gibi. CRM ve müşteri analiz ve raporları, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Müşteri Özel Grupları

Müşteri / CRM kartında özel grup bilgisinin doldurulması için kullanabilirsiniz. Özel grup ihtiyacınıza göre belirlenebilir. VIP müşteri, Normal, Filo gibi. Ayrıca CRM ve müşteri analiz ve raporları, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Ticari Durumlar

Müşteri / CRM kartında ticari durum bilgisinin doldurulması için kullanabilirsiniz. Faal, Pasif, Beklemede, Sıcak  gibi. CRM ve müşteri analiz ve raporları, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e- posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

İlçe Kayıtları

Müşteri / CRM kartında adres girişinde ilçe bilgisinin doldurulması için kullanabilirsiniz. CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

İl Kayıtları

Müşteri / CRM kartında adres girişinde il bilgisinin doldurulması için kullanabilirsiniz. CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Adres Tipleri

Müşteri / CRM kartında birden fazla adres girilmesi esnasında girilen adresin, Depo, Fatura, Ev adresi gibi ayrılmasını sağlar. Fatura işlemlerinde, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz. (FATURA, DEPO, EV gibi)

Telefon Tipleri

Müşteri / CRM kartında birden fazla telefon girilmesi esnasında girilen telefonun, Depo, Fatura, Ev telefonu gibi ayrılmasını sağlar. CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca SMS gönderilecek telefon tipi bu bölümde belirlenmektedir. (GSM, IS, FAKS, EV gibi)

CRM TANIMLARI

Ana Menü -> Tanımlar menüsü -> CRM  Tanımları

Tanımlar menüsünde CRM tanımları, CRM aktiviteleri esnasında kullanılacak tanımları içermektedir. Bu bölümdeki tanımlar CRM çalışmalarına uygun ve öncede planlanarak oluşturulmalıdır.

 İlgi : Müşteri, CRM işlemleri.

Müşteri Tercihleri

Müşteri / CRM kaydına bağlı olarak kullanılabilen ve müşteri tercihlerinin takip edilmesini sağlayan bu tabloda; okuduğu gazeteler, almak istediği ürünler, seyehat tercihleri, sattığı ürünler, yaptığı spor, gelir grupları, beğendiği yemekler gibi bir çok farklı amaç için bilgi girilebilmektedir. Bu veriler tamamen ihtiyacınıza göre düzenlenmelidir. CRM ve müşteri analiz ve raporları, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Aktivite Grupları

CRM aktiviteleri esnasında kullanılan aktivite gruplarının oluşturulduğu tablodur. Kış kampanyası, ABC lansmanı gibi ihtiyacınıza göre doldurulmalıdır. CRM ve müşteri analiz ve raporları, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Aktivite Yöntemleri

CRM aktiviteleri esnasında kullanılan aktivite yöntemlerinin oluşturulduğu tablodur. Telefon, Ziyaret, posta gibi müşteri ilişki yöntemlerinin belirlendiği bir tablodur. CRM ve müşteri analiz ve raporları, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.  (SMS, POSTA, ZİYARET, BÜROŞÜR gibi)

İlişki Tipleri

Müşteri / CRM kaydına bağlı olarak kullanılabilen ve müşteri ilişkide olduğu diğer müşteri veya CRM kayıtlarının belirlenmesi esnasında kullanılan bu tabloda; İş ilişkisi, bayi gibi bilgiler ihtiyacınıza göre doldurulmalıdır. CRM ve müşteri analiz ve raporları, CRM aktiviteleri, toplu SMS gönderimi, e-posta gönderimi, etiket baskısı gibi işlemlerde bu bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

FİNANS TANIMLARI

Ana Menü -> Tanımlar menüsü -> Finans  Tanımları

Tanımlar menüsünde Finans tanımları, Finans işlemleri esnasında kullanılacak tanımları içermektedir. Finans tanımlarında muhasebe yetkilinizden yardım alınması önerilmektedir.  Cari hesap tipleri, evrak ve masraf merkezi, ödeme tipleri gibi tanımların kullanışlı ve doğru yapılması önemlidir.

 İlgi : Cari hesap, kasa, banka, fatura işlemleri farklı bir muhasebe yazılım için XML veri aktarımında kullanılmaktadır.

Cari Hesap Tipleri

Müşteri cari işlemlerde cari hesabın gruplara ayrılarak gerektiğinde farklı cariler gibi gerektiğinde de tek bir cari gibi işlem yapılmasını sağlayan tanımdır. Malzeme alımı beraberinde malzeme satışı yaptığınız müşteriniz için;  yapılan satışlar için ayrı cari grup (SATIŞ), alımlar için farklı cari grup (ALIM) olarak takip edebilir aynı zamanda cari ekranda tek bir cari altında tek bir bakiye görebilirsiniz.   Bu özelliğin kullanılmaması durumunda borç – alacak işlemlerinin tek bir cari grup (GENEL) gibi tek bir kayıt açılarak takip edilmesi gerekir.

Kasa Grupları

Kasa işlemlerinde yapılan tahsil-tediye işlemlerinin gruplar altında takip edilmesi için kullanılacak tanımdir. Kasa grupları şirket içi departmanlarla ilişkilendirilerek departman bazında tahsil-tediye işlemlerinin raporlanması sağlanmıştır.

Ödeme Tipleri

Cari-kasa  işlemlerinde tahsil-tediye işleminin ödeme tipini belirler.( N (Nakit), H (Havale) gibi.)

Ödeme Planları

Müşteri cari işlemlerde, örneğin satış faturası esnasında müşteriye fatura tutarının %30’u 30 gün sonra, %30’u 60 gün sonra, %40’ı 90 gün sonra ödenecek şekilde bir ödeme planı ile satış yapmak ve caride hesaplarda takibini yapmak istiyorsunuz, bu plan belirli bir müşteri grubuna otomatik olarak uygulansın diyorsunuz. Ödeme tiplerinde bu gibi ödeme planları yapılabilmektedir.

KDV Oranları

Malzeme, araç satış işlemlerinde kullanılan KDV grupları ve gruplar için uygulanacak oran belirlenir. Bu bölümde gerekli tanımın yapılmaması satış faturası kesimi esnasında hata ve uyarı ile karşılaşmanıza sebep olur. Hangi ürünlerde KDV uygulandığı ve uygulanan KDV yüzdesi kullanıcı tarafınca bilinmelidir.

ÖTV Oranları

Araç satış işlemlerinde kullanılan OTV grupları ve gruplar için uygulanacak oran belirlenir. Bu bölümde gerekli tanımın yapılmaması satış faturası kesimi esnasında hata ve uyarı ile karşılaşmanıza sebep olur. Hangi ürünlerde ÖTV uygulandığı ve uygulanan ÖTV yüzdesi kullanıcı tarafınca bilinmelidir.

Fatura Durumları

Faturanın işlem aşamasına göre kategorilere ayrılmasını sağlar. Zorunlu olmamakla beraber raporlarda filtre olarak kullanılmaktadır. (İşlem Tamamlandı, Bankaya İletilecek,vs.)

Evrak Grupları

Fatura ve cari raporlarda fatura gibi evrakların oluşturulacak faaliyet-kar gruplarına ayrılmasını sağlar. Zorunlu olmamakla beraber raporlarda filtre olarak kullanılmaktadır.

Masraf Grupları

Fatura raporlarında faturanın masraf gruplarına ayrılmasını sağlar. Zorunlu olmamakla beraber raporlarda filtre olarak kullanılmaktadır.

Hesap Planları

analyst DMS yazılımında farklı muhasebe yazılımının kullanımı esnasında kullanıcının manuel veri aktarımını hızlı ve en az hata ile gerçekleştirmesi için muhasebe verilerinin (satış faturaları, alımlar, cari kartlar) XML formatında çıkışı bulunmaktadır. Aktarım öncesinde firma bünyesinde kullanılan muhasebe sistemine uygun olarak hesap planlarının oluşturulması gereklidir. Aksi takdirde analyst DMS den çıkış yapılmasına rağmen muhasebe yazılımında içeri alma işlemi başarısız olacaktır.  Kullanmakta olduğunuz muhasebe yazılımının analyst DMS den çıkışı yapılan XML formatındaki bilgileri içeri alma özelliği olmayabilir. Bu durumda muhasebe yazılımının yetkilisinden yardım almanız yerinde olacaktır ve/veya bu özelliğe sahip bir muhasebe yazılımı edinmeniz gerekebilir.

Not: Bu işlemlerin muhasebe yetkilisi kontrolünde yapılması önemle önerilmektedir.

ARAÇ TANIMLARI

Ana Menü -> Tanımlar menüsü -> Araç Tanımları

Tanımlar menüsünde Araç tanımları, araç satış, servis ve onarım işlemlerinin genelinde kullanılan tanımları içermektedir. Onarım ve araç satış işlemleri yapılacak ise bu bölümdeki tanımları eksiksiz ve onarımı yapılacak araçın marka standartlarına uygun doldurmalısınız.

İlgi : Araç satış, satış sonrası işlemlerinin geneli, araç ve onarım fatura işlemleri, malzeme kartı araç tipi.

Markalar

İşlemler esnasında kullanılacak araçlara ait marka tanımları . Marka tanımı araç tanımlarken ihtiyaç duyulacaktır. Ayrıca rapor ve analizler esnasında da gerekli olacaktır.

Araç Modelleri

Araç tanımlarında kullanılacak araç modeli ile araç tipi arasında modeli belirleyen kod tanımıdır. İlgili bütün işlemlerde ihtiyaç duyulacağı gibi rapor ve analizler esnasında da gerekli olacaktır.

Satış Araç Tipleri

Satış modülünde kullanılan araç tip kodudur. Genel işlemler beraberinde rapor ve analizler esnasında da gerekli olacaktır. Araç tip kodu ve diğer bilgiler marka standartlarına uygun girilmelidir.

SSH Araç Tipleri

Servis ve onarım işlemleri esnasında kullanılacak araç tip kodu ve detay bilgileri. İlgili bütün işlemlerde ihtiyaç duyulacağı gibi rapor ve analizler esnasında da gerekli olacaktır. Yetkili servis olarak bir distribütörlerle çalışıyorsanız servis için kullanılan araç bilgilerini marka standartlarına uygun olarak girmelisiniz.

Araç Grupları

Satış ve satış sonrası araçları tanımlarını farklı bir grup altında toplamanıza olanak verir . Tanımlayacağınız bu gruplarla farklı özelliklerde araçları farklı gruplar altında izleyebilir ve raporlar alabilirsiniz.

Araç Segmentleri

Satış ve satış sonrası araçlarda aracın segmentlerini belirler. Kullanım amacı, boyut, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturuldukları sınıflandırmadır.

Araç Yakıt Tipleri

Araçlarda aracın yakıt tipini belirler. Ayrıca rapor ve analizler esnasında da gerekli olacaktır.(Dizel, Benzin, Elektrik, vs.)

 Araçlara Ait Özellikler

Satış bölümünce kullanılan araç tiplerine ait kullanılır. Renk, opsiyon ve döşeme gibi özelliklerden fiyatı etkileyen, opsiyonel ve sipariş esnasında ayrıca belirtilmesi gereken özeliklerdir. ( Satış esnasında fiyata eklenen deri döşeme, sunroof, otomatik vites, vs.). Ancak araç satış işlemlerinde, rapor ve analizlerde gerekli olacaktır. Her araç için kullanılmayabilir.

 Araç Katalog Bilgileri

Satış bölümünce kullanılan araç tanım ve detay bilgileri içerir. Genel olarak araç kataloglarında müşteriye bilgi olarak verilen araç detaylarıda bu bilgileri arasındadır.

 Araç Satış Vergi Tipleri

Araç satış işlemlerinde kullanılır. Her türlü vergi, harç ve diğer masraf kalemlerini ( nakliye, sigorta, plaka masrafı, bandrol, fon, vs.) belirler. Bu işlem aracın baz fiyatından anahtar teslim fiyatının hesaplanması ve görüntülenmesini sağlar.

 Araç Satış Vergi Grupları

Araç satış işlemlerinde kullanılır. Motor hacmine bağlı olarak araçlara uygulanacak  “vergi tiplerini” gruplayan tanımdır. Araç kartında kullanılır ve anahtar teslim fiyatına ulaşılması esnasında “vergi grubunda” belirlenen “vergi tiplerine” göre hesaplama yapılır.

 ARAÇ SATIŞ TANIMLARI

Ana Menü -> Tanımlar menüsü -> Araç Satış Tanımları

Tanımlar menüsünde araç satışı ile ilgili ve araç satış modülüne sahip kullanıcılar tarafınca kullanılabilen bölümdür.  İlgi : Araç satış, ithalat, satış raporları.

Sipariş Grupları

Araç satınalma işlemleri esnasında her araç için sipariş verilecek firmayı belirleyen tanımdır.

Araç İndirim Tablosu

Araç satış işlemler esnasında kullanılan ve bayi satışlarında uygulanacak indirimleri oran veya tutar olarak belirlenmesini sağlayan indirim tanımları.  Her araç için veya her müşteri için tanıma yapılabilir.

Araç İade Nedenleri

Sipariş iptallerinde ve sipariş iptallerinin analiz edilmesi esnasında kullanılan tanımlar.

Gemi Bilgileri

İthalat ve satınalma işlemlerinde yolda aşamasının takibi amacıyla kullanılan tanımlar.

Liman Kayıtları

İthalat ve satınalma işlemlerinde yükleme aşamasının takibi amacıyla kullanılan tanımlar.

MALZEME TANIMLARI

Ana Menü -> Tanımlar menüsü -> Malzeme Tanımları

Malzeme Tanımları (Stok kartları).

Tanımlar menüsünde malzeme satışı ile ilgili işlemlerce kullanılan tanımların yapıldığı bölümdür.

İlgi : Malzeme ile ilgili tüm işlemler, rapor ve analizlerde kullanılan filtreler.

Üretici Firmalar

Malzeme üreticilerini tanımlayarak stoklarınızı üreticilere göre izlenmesini , raporlanmasını sağlayabilirsiniz.

Sipariş Grupları

Sipariş gruplarını tanımlayarak stoklarınızı sipariş gruplarına göre izlenmesini ve raporlanmasını sağlayabilirsiniz. Malzeme satınalma sipariş  işlemlerin de gerekli olacaktır.

Malzeme Tipleri

Malzemenin motor, şanzıman, elektronik, havalandırma, soğutma, aydınlatma vs. gibi gruplara ayrılması stokların malzeme tiplerine göre izlenmesine ve analiz edilmesine olanak sağlar.

Stok Aile Kodları (1), (2)

Stokların dahil olduğu ailenin ( fammily code ) belirlenmesi için kullanılacaktır. Aile kodlaması genel olarak üretici tarafınca yapılmaktadır.

Birimler

Alım satım işlemlerinde stoğun adet, kilo, metre gibi birimlerinin belirlenmesi için kullanılacaktır.

İade Nedenleri

Satış iade nedenleri önceden belirlenerek iade işlemlerinin gruplar altında izlenmesini sağlamaktadır.

Ambar Tanımları

analyst stok yönetimi ambar oluşturma imkanı sağlamaktadır. Ambarlar ; merkez ambar, iade ambarı, servis ambarı, Ankara ambarı, İzmir ambarı  gibi gereksinime göre tanımlanarak stokların bulunduğu yeri belirlemekte kullanılabilir. Ayrıca bir çok işlem tanımlanan ambara göre yapılabileceği gibi, izleme, rapor ve analizler ambarlara göre yapılabilmektedir. Ambarlarda işlem yapılabilmesi için kullanıcılara “Ambar Yetkisiverilmelidir. Kullanıcılar sadece yetki sahibi olduğu ambarlarda işlem yapabilir. Ayrıca stok miktarları da yetki dahilinde görülebilir. Ambar topolojisi gereksinim duyulan yapıya bağlı olarak oluşturulmalıdır. Eksik veya gereksiz ambar oluşturulması verimli çalışmayı engelleyecektir.

  • Ambarlar yetki bazında çalışır,
  • Kullanıcılar sadece yetkili olduğu ambarlarda işlem yapabilir,
  • Aynı malzeme için farklı ambarlarda farklı satış fiyatı belirlenebilir,
  • Ambarlar arasında malzeme sevki yapılabilir,
  • Ambar bazında envanter alınabilir,
  • Ambarlarda satış veya satınalma durdurulabilir,
  • Malzeme kataloğundaki stok miktarları kullanıcının yetkisi dahilindeki ambarlara göre görülmektedir.

MALZEME SATIŞ TANIMLARI

Ana Menü -> Tanımlar menüsü -> Malzeme Satış Tanımları

Malzeme Tanımları (Stok kartları).  Tanımlar menüsünde malzeme satışı ile ilgili diğer işlemler tarafınca kullanılan tanımların yapıldığı bölümdür.

İlgi : Malzeme ile ilgili satış ve sipariş işlemleri, onarım ve bazı rapor ve analizlerde kullanılır.

Malzeme Satış Paketleri

Satış, sipariş ve bakım işlemlerinde önceden belirlenen malzemelerin toplu olarak işleme dahil edilebilmesi için hazırlanan paketlerin tanımlandığı bölümdür. Onbin km. Bakım için kullanılacak malzemeler için bir bakım paketi hazırlayarak zamandan tasarruf etmeniz mümkündür.  ABC aracının 50.000 Km bakım paketi; 4 adet buji, 1 adet hava filtresi, 1 adet benzin filtresi, 1 adet polen filtresi, 2 adet ön fren balata takımı, 2 adet arka fren balata takımı, … gibi )

 Sipariş İptal Nedenleri

Sipariş iptal nedenleri önceden belirlenerek iptal işlemlerinin gruplar altında izlenmesini sağlamaktadır.

 SATIŞ SONRASI TANIMLARI

Ana Menü -> Tanımlar menüsü -> Satış Sonrası Tanımları

Satış sonrası tanımları (SSH) Onarımla ilgili tüm işlemlerde kullanılacak tanımların yapıldığı bölümdür. İlgi : Servis onarım işlemleri rapor ve analizler.

Servise Geliş Nedenleri

Araçların servise gelişlerinin kategorilere ayrılarak analiz edilmesi  beraberinde onarım emri açılışında aracın servise geliş nedenine göre ücret tahmininde bulunulmasını sağlar. Servise geliş nedeni detayında malzeme ve işçilik listesi de girilmelidir.

Onarım Aşamaları

Onarımı yapılan araçların atölye içindeki konum ve aşama takibi için yapılması gereken tanımlardır.

Onarım Opsiyonları

Araçlarda bulunan bazı opsiyonel teknik özellikler nedeni ile standart onarım zamanına eklenmesi gereken süreler olabilir.  Bu bölümde araç üzerinde bulunan ve onarım süresini etkileyecek opsiyonlar tanımlanmaktadır.

Onarım Saat Ücretleri

Onarımda kullanılan saat ücretlerinin tanımlandığı bölümdür. Genel uygulamada olduğu gibi bu bölümde de saat ücretleri KDV hariç olarak girilmelidir. Saat ücretinin  müşteri seçilerek girilmesi halinde firmaya özel tarife imkanı sağlamaktadır.

Onarım Garanti Tipleri

Standart ve garanti işlemlerinde uygulanacak prosedürlerin tanımlandığı bölümdür. Burada yapılan tanıma göre garanti işlemlerinin müşteri faturasında belirtilmesi ve/veya bedelsiz olması sağlanmaktadır.

Araç Garanti Süreleri

Araçlarda yapılan garanti işlemlerinin onarım esnasında kontrolünün sağlanması amacıyla yapılan tanımlardır.  Her araç için ayrı tanım yapılmalıdır.

Servis Bölümleri

Kullanım esnasında bir çok yerde ihtiyaç duyulan bu tanım servis personeli, onarım işlemlerinde kullanılan servis bölümlerinin oluşturulduğu bölümdür.

Diagnostik Kayıtları

Diagnostik kayıtlar araçlarda yapılan ölçümlerin standart değerlerle karşılaştırılması ve saklanması amacı ile oluşturulur. Örnek ; Onarma alınan aracın karbon değeri ölçülerek olması gereken değerle karşılaştırılması gibi.

Sigorta Firmaları

Onarıma alınan araçlara ekspertiz işlemi yapılırken veya araçların sigorta bilgilerinin takibi gibi işlemlerde sigorta firma bilgilerine ihtiyaç duyulacaktır. Sigorta firmaları bu bölümde tanımlanır.

Plaka Grupları

Onarıma gelen araçların kategorilere ayrılması amacı ile isteğe bağlı kullanabileceğiniz  tablodur. Servise gelen araçları VIP, Filo, Ticari gibi gruplara ayırabilir ve rapor ve analizlerde bu özellikten yararlanabilirsiniz.

Servis Avadanlıkları

Servisde kullanılan özel aletlere ait kayıtların tutulması için kullanılmaktadır. ABC marka şasi çektirme, EN1 marka boya fırını gibi. Bu bilgi distribütör bünyesinde bayilerin elinde bulunan avadanlıkların izlenmesini sağlayacaktır.

— analyst yazılım ve danışmanlık hizm.tic.ltd.

Analyst yazılımları ve tüm içeriği ; metin, grafik, logo, resimler, fotoğraflar,şekiller, teknik ve bilimsel çizimler, sesli klipler, animasyon, video ve müzik kayıtları, yazılımlar, program kodları, dış görünüm, dizayn, sistem ve teknik unsurlar; toplama, düzenleme ve montaj bazında içerik derlemelerinin tamamı; endüstriyel tasarımı bunlarla sınırlı olmamak ve bunlara bağlı her türlü haklar dahil olmak üzere yalnızca Analyst Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’ne ait olup halen mevcut ve yürürlüğe girecek tüm T.C mevzuatı, uluslararası telif hakkı ve marka yasaları ve uluslararası sözleşmeler ile koruma altındadır. Yukarıda sayılı unsurların Analyst Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’nin yazılı izni olmaksızın kısmen veya tamamen, doğrudan veya dolaylı olarak aynen ya da başka bir şekilde kullanımı, iktibası, kopya edilmesi, çoğaltılması, değişiklik yapılması, depolanması, başka bir bilgisayara yüklenmesi, postalanması, dağıtımı, nakli, tekrar yayınlanması, teşhiri, uyarlanması, işlenmesi, temsili, ticari amaçla elde bulundurulması, satılması veya yukarıda sayılan fiillerin teşvik edilmesi, yapılmasının kolaylaştırılması yasaktır.
Analyst Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. herhangi bir zamanda haber vermeksizin, ürünlerin her türlü özelliğini değiştirme hakkını saklı tutmaktadır.