Satış Siparişleri

 

Sürekli sipariş vererek çalışan müşteriler tarafından verilen siparişlerin takip edilmesi, siparişlerin karşılanması, faturalanması, karşılanamayan siparişlerin takibi ( backorder) gibi işlemler “Satış Siparişleri” bölümü kullanılarak gerçekleştirilir. Bu bölüm analyst’in bazı sürümleri için geçerlidir. Ayrıca kullanıcı yetkisine göre işlem yapılabilmektedir.

Satış siparişlerinde ilgili işlemler ve akış;

Analyst_SSip

Satış Siparişleri ( İşlemler )

Sipariş Dağıtım İşlemleri

Satış siparişlerinin sistem parametrelerine uygun olarak stok durumuna göre otomatik olarak karşılanarak fatura kesimine hazır hale getirilmesini sağlar.

Genel Toplama Listesi

Siparişlere istinaden yapılan dağıtım neticesine göre müşterilere gönderilecek malzemelerin depodan toplanması amacıyla kullanılan bir listedir. Bu liste toplanacak malzemebazında, müşteri dağılımı ile ve depo adres sırasına göre hazırlanarak birbirine yakın malzemelerin aynı seferde toplanması imkanını sağlar.

Personel Sipariş Raporu

Siparişi alan personel bazında ve girilen tarih aralığında alınan siparişlerin satır ve tutar toplamlarını listeler.

Sipariş Karşılama Analizi

Girilen tarih aralığında miktara ve tutara göre gelen siparişlerin hangi oranlarda karşılandığını firma bazında listelenmesini sağlar. Bu raporun ekinde “Özet Sipariş karşılama Analizi” isimli özet rapor hazırlanır.

Müşteri siparişlerinin en üst seviyede karşılanması beraberinde stok devir hızının artırılarak düşük seviyede stok ile gerçekleştirilmesi başarılı bir stok yönetimi anlamını taşımaktadır.

Satış Siparişleri İcmali

Girilen tarih aralığında, müşteri seçerek veya bütün müşterileri kapsayacak şekilde, istenirse ambar  bazında siparişlerle ilgili listelerin alınması veya excel tablosuna aktarımı yapılabilmektedir.

Backorder Listesi

Gelen siparişlerden karşılanamayan malzemeler müşteri bazında backorder ekranında izlenebilmektedir.

Bu bölümde bulunan raporlar menüsünde ;

  • Bayiden Sıralı Rapor
  • Malzemeden Sıralı Rapor
  • İki Tarih Arası BackOrder Analizi